Ny rullemotstandsmåler i hus!

I dagens langrennskonkurranser har glid stor betydning. Norge har f.eks. en kjempe-trailer med flere ansatte på fulltid som kun smører ski og tester ski. Det blir da store forskjeller på hvordan ski en utøver har tilgjengelig og hvilke budsjetter landet har å bruke på ski. Normalt sett har Canada, Sverige, Norge, Tyskland, Italia osv. store ressurser til rådighet, mens land som Latvia, Polen, osv. kun får utdelt en liten container av en smørebu de får benytte. Dette er en avlang sak som er helt tom innvendig fra start. Så utstyret må teamet komme med selv. 

For rulleski er dette annerledes. Her har så og si alle produsentene sine egne leverandører for hjul, noe som gjør at alle leverandører ofte har forskjellig rullemotstand. Det er store muligheter for at det kan skje feil i produksjonen og gummi har store variasjoner. Det kan variere fra batch til batch som produseres, og fra år til år. 

Det er også veldig lett å jukse, fordi alle hjulene fra en produsent er like. Det er i prinsippet kun et tall som er stemplet inn i gummi eller på felgen som sier noe om rullemotstand. 

Det er her rullemotstandsmåler kommer inn. Med denne maskinen kan vi teste oss frem og sikre at samtlige løpere har like forutsetninger i konkurransen som igjen gjør oss i stand til å skape de mest rettferdige forholdene for alle utøvere – Der alle kan hevde seg uansett budsjett og ressursstyrke.

Og for våre kunder kan vi garantere for produktene våre, du kan være sikker på at når du bruker våre rulleski eller rulleskihjul, at du har fått den rullemotstanden du skal ha. 

Sist men ikke minst, betyr dette lik trening for alle i gruppa/klubben! Ingen faller fra gruppa, eller føler at de har for tunge hjul. Med denne rullemotstandsmåleren begynner et nytt kapittel innen rulleskisporten i Norge.

Se video: Vi tester Swenor-hjul

Se video: Vi tester vårt eget V Pro Classic-hjul