Markedets beste klassiske rulleski

Sidelengs bilde av FF V Pro Black rulleski, markedsført som de aller beste rulleskiene, med tydelig merking og høykvalitets hjul.

Kondis 6 • 2023 KONDIS TESTER

Langtidstest av FF V Pro Classic

av Kenneth Harlem for bladet Kondis

For et par år siden testet vi forrige utgave av FF sine klassiske rulleski. De var vel- dig gode på mange områder, men hjulene hadde klare svakheter.

Når årets modell nå er på markedet, er det testet ut åtte ulike prototyper av hjul før FF er blitt så fornøyd at de har lansert en oppgradert modell av sin beste klassiske rulleski. Og den har blitt virkelig god.

Bilde av Kenneth Harlem som tester FF V Pro rulleski for Kondis magasin, med rulleskiene og en hjelm plassert på asfalt ved siden av gress.

Vi begynner med byggekvaliteten som vi opp- lever som vesentlig bedre enn alt annet vi har testet. FF V Pro Classic er presisjonsverktøy. Alt med disse skiene oppleves direkte. Skiene går dit du styrer dem uten noen form for vingling eller slark som vi finner i andre rul- leski. Det er ingen ulyder i hjulene heller. Det virker rett og slett som hjulene er produsert med mye høyere kvalitet og er festet på en bedre måte enn på andre rulleski. Designet bør ha tilnærmet null å si ved valg av rulleski, men det skader ikke med et godt utseende. Vi synes FF sine toppski er stilrene og elegante og det tar vi selvfølgelig med oss.

I bruk gir dette en veldig direkte og god rulleski.

Uansett om du staker, går dobbelt- tak med fraspark, går diagonal eller kjører utfor, er disse skiene særdeles gode. De er mer retningsstabile og direkte og er lettere å gå teknisk riktig på enn noen annen ski vi har testet. Skiene er også meget gode i svinger. Oppover setter du bare en ski i en ny retning og kjører på.

Nedover er det bare å legge deg litt over og sette litt trykk på ytterskien, så svinger du elegant.

I brattere svinger nedover, kan du gå ut i plogform med skiene, legge press på ytterskien og kjøre elegant og trygt gjennom.

Mye skryt, men selv ikke denne skien er ikke helt perfekt. Det finnes ski som er vesent- lig lettere å bremse ned og stoppe med fra høy hastighet og hjulene oppleves som litt glatte på våt asfalt. Kombinasjonen høy hastighet, bratte bakker og svinger er ikke å anbefale for mindre dyktige løpere med disse skiene, men dyktige langrennsløpere vil ikke ha pro- blemer. Vekten på skiene kan også reduseres, men det gjelder de aller fleste andre rulleski- ene på markedet også. Swix sine karbonski er tilbakekalt fra markedet, så nå er det vel bare Fischer sine karbonski på det norske markedet som oppleves som vesentlig lettere.

Oppsummering

Vi mener FF V Pro Classic er markedets beste klassiske rulleski.

Alle fra nybegynnere til eliteløpere vil oppleve og glede seg over en responsiv og ret- ningsstabil ski med ekstrem kvalitetsfølelse.

Vi anbefaler denne skien til alle, bortsett fra mindre gode løpere som går på kuperte og svingete veier. Alle fra nybegynnere til gode mosjonister vil virkelig sette pris på retnings- stabiliteten og byggekvaliteten til denne skien, så om nybegynnerne holder seg unna bratte bakker, anser vi FF V Pro Classic som marke- dets beste rulleski for dem også.

Kjøp Markedets BESTE klassiske rulleski her. 

Vår logo i full bredde og det Norske domene ffskis.no

Nyhetsbrev

Til alle som elsker rulleski. Vi fyller våre nyhetsbrev med nyttig info, gode tilbud og smarte tips og råd.

Vi spammer ikke! Les vår [link]personvernerklæring[/link] for mer info.