Vedlikehold og stell

Usikker på hva som skal til for å holde dine nye rulleski vedlike? Vi hjelper deg på veien!

Les mer Kontakt oss

Generell informasjon

Før du benytter utstyret må du alltid sjekke at alle skruer er strammet, og påse at bindinger og hjul ikke er skadet. Husk å bytte ski fra venstre til høyre for å sikre jevnere slitasje på skia. Etter bruk, tørk av skia med en tørr klut eller rens forsiktig med vann. Det er viktig å tørke godt rundt hjullagrene og oppbevare skia på et tørt romtemperert sted. 

Du bør også sjekke om kulelagerene begynner å bli utslitt. Dette gjør du ved å høre om hjulene rumler når du spinner de. Gjør de dette, er kulelagrene utslitt, og bør byttes.

Videre vedlikehold

Vedlikehold av dine rulleski

  • Sjekk at skiene ikke er skadet og at hjulene ruller normalt uten ulyd.
  • Fjern fortløpende grus og skitt fra utstyret slik at det holdes rent og pent.
  • Skyll skiene i varmt vann hvis det har vært vått.
  • Deretter skal du henge opp skiene slik at vannet renner av, eller legg de på et gulv med varmekabler slik at fuktigheten kan fordampe ut, eller bruk hårføner.
  • Etter vask er det svært viktig at rulleskiene får tørke godt. Har du gått ute på tørr asfalt kan det være nok å bare tørke av skiene med en klut eller et lite handkle.
  • Sjekk dempe- foringene regelmessig. Naturgummi er ikke veldig glad i veisalt eller søle og støv. For å bevare fleksibiliteten i gummien er det viktig å følge disse anbefalingene.

Gratis service på alle produkter

Vi tilbyr gratis service på alle våre produkter og dersom du må skifte noe som lager eller hjul, gjør vi selvfølgelig denne jobben helt gratis. Du betaler kun for deler/hjul som byttes. Alle regler ovenfor må derimot holdes, slik at garantien ikke bortfaller på bakgrunn av dårlig vedlikehold. Vi anbefaler å gjennomføre en service på skia minst en gang i året, avhengig av bruk.

Før du sender noe til oss på service er det viktig at skia eller hjula er ferdig vasket. Vi er veldig nøye på renhold i vårt verksted, grunnen til dette er at lager tåler lite fremmed partikler i seg når vi bygger sammen hjulene dine etter vedlikehold og service.