Om oss

FF Rollerskis historie startet i 2012 på Gaustablikk, da et par gamle skøyteski ble gjennoppdaget.

Les mer Ofte stilte spørsmål

Vår historie

Historien til FF Rollerskis as startet i 2012 på Gaustablikk, da jeg oppdaget et par gamle skøyteski fra Atomic som stod opp etter hytteveggen. Jeg ble nysgjerrig så jeg spente de på meg, rosa og hvite ski og knallgule støvler, og kastet meg ut i løpa.  Det endte med full klaff og jeg forelsket meg helt!

Denne nye lidenskapen tok jeg med meg ned fra fjellet og ut på asfalten. Med mine nye rulleski, lå veien foran meg.

Karbonrulleski av beste kvalitet, allikevel tok det ikke lang tid før jeg kjente en uvelkommen verking i kneet etter endt treningsøkt og jeg følte med en gang at det hadde noe med forplantningen av vibrasjon fra underlaget å gjøre. Rulleskiene var for stive, de manglet den fleksibiliteten man får på snøføre. Dette var det første frøet, opplevelsen som fikk meg til å reise land og strand rundt, til å søke med lupe etter den perfekte rulleski, rulleski med fleks

Rulleskien jeg ønsket var en som kunne gi meg motstanden jeg søker for å finne rytmen i ski-teknikken min. Den motstanden snøen og skisporet gir meg. Da jeg innså at min rulleski ikke fantes; OK, da fikk jeg prøve å lage den selv!

Ofte stilte spørsmål

Hva skiller FF fra de tradisjonelle rulleskimerkene?

Både FF Pro Skate og FF V Pro Classic kommer med demping i gaffelen! Dempingen imiterer svikten i en ski samtidig som den begrenser vibrasjon fra asfalten. Et annet unikt element er V spors hjulet, dette gir mye bedre balanse og stabilitet på de klassiske rulleskiene. Vi er sikre på at dette er fremtidens rulleski, og er overbevist om at du vil føle det samme!

Hvordan er rullemotstanden på hjulene?

Rullemotstand på rulleski bestemmes av gummiblandingen i hjulet. 2er hjul er den vanligste rullemotstanden og skal simulere et godt føre på vinteren! 3er hjul blir mye brukt hos satsende skiløpere som trenger litt motstand, men også av mosjonister som ønsker lavere fart! 1er hjul passer de som ønsker å trene med høy fart! Våre rullemotstander er etter beste evne synkronisert til konkurrentens skalaer!

Er FF sine rulleski for nybegynnere også?

FF leverer rulleski i alle prisklasser! Selv om toppmodellen vår heter Pro betyr det ikke at du trenger å være proff! Pro serien oppfattes ofte som enklere for nybegynnere da dempingen fjerner vibrasjoner. V spors hjulet gjør klassiskskiene mye mer stabile, noe som på det varmeste anbefales for nybegynnere!

Er FF sine rulleski vanskelig å bremse med?

Det å bremse på rulleski krever trening og teknikk! FF sine rulleski er ikke noe vanskeligere å bremse med enn tradisjonelle rulleski, og med god teknikk kan du kjøre ned de bratteste bakkene på rulleski. Bremsing er kjent for å slite på hjulene da det normalt sett genereres en del varme i gummien. I pro serien til FF har hjulene felg noe som ventilerer hjulet og slitestyrken på hjulet er merkbart bedre!