Teknologien

Teknologien til FF Rulleski

Vårt mål er å få flere mennesker ut på rulleski. Teknologien i FF Rulleski er fullstappet med innovative og patenterte løsninger. Vi har blant annet utviklet en fulldempet rulleski for både klassisk og skate. De klassiske skiene har også det berømte V-spors hjulet som gir løperen en mye bedre balanse og stabilitet i diagonalgang. Vi ønsker å kunne tilby både nybegynnere og proffe mer enn bare rulleski. Vi tilbyr en bedre opplevelse og skifølelse, samt en større overføringsverdi til ski, slik at alle kan bli bedre skiløpere. Hele tiden jobber man som skiløper med teknikk, og når man treffer på teknikk får man det vi kaller “FLYT”-følelsen. Med hjelp av FFskis sin teknologi vil også DU finne denne “FLYT”-følelsen. Vi leverer de beste rulleskiene og rulleskihjulene på markedet i dag!

Les mer om Henrik her. 

V-sporet Kontakt oss

V-sporet

FF sitt V-sporshjul er utviklet for å skape en høy overføringsverdi til skisporet.

Når man går klassisk på langrennsski i en preppet løype, går man i skispor som er flate og har rette kanter. Dette gir enkel diagonalgang og stabilitet i hvert fraspark, og ikke minst den gode skifølelsen.

Våre V-sporshjul gjenskaper dette ved å danne et usynlig «spor», takket være de to rette kantene som danner en vannrett linje, der du legger trykket på skien helt rett ned i bakken. Dette i motsetning til normale rulleskihjul som har en tendens til å bli ustabile og skli ut til siden. Med V-sporshjulet får du overlegen stabilitet i diagonalføring, og følelsen av å gå i et preppet skispor.

Shaved Edges

På yttersiden av hjulene finner du våre Shaved Edges. Disse er designet for å gi størst mulig kontaktflate ved svinging, slik at du kan legge mer trykk i skiene, og dermed få bedre grep i asfalten. Med Shaved Egdes kan du ha mer selvsikkerhet i svinger, som gir deg en høyere fart og økt sikkerhet.

Å gå med V-sporshjulene er dermed ikke som å gå med vanlige rulleski, men heller som å gå med langrennski i skisporet. Diagonalføringen og retningsstabiliteten er tilnærmet likt det du har i løypene i påskefjellet. Du kan la skiene gjøre jobben for deg, og du kan fokusere på din teknikk og ferdighet som skiløper.

V-sporet bryter opp den brede, flate kontaktflaten du finner på et normalt rulleskihjul. Mellomrommet i midten av hjulet leder effektivt vekk vann dersom du skulle være uheldig å gå gjennom en vannpytt. Dermed er vannplaning, som utgjør en stor risiko for rulleskiløpere, endelig noe som tilhører historien. 

Godt feste er ikke bare viktig med tanke på underlag og føre. Det er vel så viktig at hjulene sitter trygt festet i rulleskiene. Derfor har vi benyttet oss utelukkende av gjengede hjullagere på alle våre V-sporshjul. Dette sørger for at hjulet sitter fast i skiene, og at toleransene er høyere, som igjen leder til en tryggere og mer stabil ski. Som en bonus lar dette oss bruke bolter som ligger tettere på gaffelen, og minimerer faren for at skiene treffer bakken under krapp svinging.

Ventilerte aluminiumsfelger leder varmen vekk

Varmgang er et utbredt problem i rulleskihjul. Friksjon i lageret og kontakt med bakken skaper enormt mye varme, og kan i verste fall resultere i blemmer på hjulet eller deformering av gummien slik at hjulet får “eggeform”. 

Det finnes to måter å bekjempe varme. Enten med et materiale som tåler mer varme, eller med et varmeledende materiale som fører varmen vekk. I våre V-pro hjul kombinerer vi begge disse metodene for varmehåndtering.

Gummien er av en ny blanding som tåler høyere temperaturer. Den er dermed også hardere enn normale hjul, men dette blir balansert med det innebygde Floating Fork dempesystemet. Dette vil si at varme fra friksjon ikke skader gummien like mye som normalt, og at varmen ledes inn mot lageret. I tillegg bruker vi aluminiumsfelg på klassiske hjul, noe som normalt sett ikke lar seg gjøre på grunn av vibrasjonene dette skaper. 

Aluminium er et godt valg dersom man vil lede varme bort, for eksempel fra hjullageret. Kombinasjonen av en mer slitesterk gummi som tåler mer varme, og aluminiumsfelgen som leder varme bort fra lageret er det som gir resultatet. De ventilerte aluminiumsfelgene gjør at varme håndteres på en helt ny måte. Dette gjennom at varmen ledes bort fra hjuloverflaten, og samtidig bort fra hjullageret, og forsvinner ut i løse luften. Dette gir hjul som varer, holder formen, og som du kan bruke mye lenger enn tradisjonelle rulleskihjul. 

Med FF sine rulleskihjul med V-spor og Shaved Edges tvinges du til å gå rett, de minimerer slitasje på kropp og utstyr, de gir økt stabilitet, og viktigst av alt gir dette deg bedre teknikk! Som en bonus får du også den gode, ekte skifølelsen!

Se våre rulleski og rulleksihjul med V-sporsteknologi: