Teknologien

FF Rulleski er stappet med innovative og patenterte løsnigner. Vårt mål er å kunne tilby nybegynnere og proffe mer enn bare rulleski, vi tilbyr en bedre opplevelse, en bedre følelse, slik at de kan bli bedre skiløpere. Dette har resultert i at våre ski etter vår mening er de beste skiene og rulleskihjulene på markedet i dag.

V-sporet Kontakt oss

V-sporet

FF sitt V-sporshjul er utviklet for å etterligne egenskapene til langrennski så langt det er mulig å få til på asfalt.

Når man går på langrennski, med klassisk stil i et preppet skispor, kan ikke skien gli ut av sporet. Skisporet er flatt, og har rette kanter. Dette gir enkel diagonalgang og stabilitet i hvert fraspark, og ikke minst den gode skifølelsen.

Våre V-sporshjul gjenskaper dette ved å danne et usynlig «spor», takket være de to rette kantene som danner en vannrett linje, der du legger trykket på skien helt rett ned i bakken. I motsetning til normale rulleskihjul som har en tendens til å bli ustabile og skli ut til siden, får du overlegen stabilitet i diagonalføring, og følelsen av å gå i et preppet skispor.

Shaved Edges

På yttersiden av hjulene finner du våre Shaved Edges. Disse er designet for å gi størst mulig kontaktflate ved svinging, slik at du kan legge mer trykk i skiene, og dermed få bedre grep i asfalten. Med Shaved Egdes kan du ha mer selvsikkerhet i svinger, som gir deg en høyere fart og økt sikkerhet.

Å gå med V-sporshjulene er dermed ikke som å gå med vanlige rulleski, men heller som å gå med langrennski i skisporet. Diagonalføringen og retningsstabiliteten er tilnærmet likt det du har i løypene i påskefjellet. Du kan la skiene gjøre jobben for deg, og du kan fokusere på din teknikk og ferdighet som skiløper.

V-sporet bryter opp den brede, flate kontaktflaten du finner på et normalt rulleskihjul. Mellomrommet i midten av hjulet leder effektivt vekk vann dersom du skulle være uheldig å gå gjennom en vannpytt. Dermed er vannplaning, som utgjør en stor risiko for rulleskiløpere, endelig noe som tilhører historien. 

Godt feste er ikke bare viktig med tanke på underlag og føre. Det er vel så viktig at hjulene sitter godt i rulleskiene. Derfor har vi benyttet oss utelukkende av gjengede hjullagere på alle våre V-sporshjul. Dette sørger for at hjulet sitter bedre fast i skiene, og at toleransene er lavere, som igjen leder til en tryggere og mer stabil ski. Som en bonus lar dette oss bruke bolter som ligger tettere på gaffelen, og minimerer faren for at skiene treffer bakken under krapp svinging.

Ventilerte aluminiumsfelger leder varmen vekk

Varmgang er et utbredt problem i rulleskihjul. Friksjon i lageret og i kontakt med bakken skaper enormt mye varme, og kan i verste fall resultere i blemmer på hjulet eller deformering av gummien slik at hjulet får en “eggform”. 

Det finnes to måter å bekjempe varme, enten med et materiale som tåler mer varme, eller med et varmeledende materiale som fører varmen vekk. I våre V-pro-hjul kombinerer vi begge disse metodene for varmehåndtering.

Gummien er en ny blanding som tåler høyere temperaturer. Den er dermed også hardere enn normale hjul, men dette blir balansert med det innebygde Floating Fork-dempesystemet. Dette vil si at varme fra friksjon med underlaget ikke skader gummien like mye som normalt, og at varmen ledes inn mot lageret. I tillegg bruker vi aluminiumsfelg på klassiske hjul, noe som normalt sett ikke lar seg gjøre på grunn av vibrasjonene dette skaper. 

Aluminium er et godt valg dersom man vil lede varme bort, for eksempel fra hjullageret. Kombinasjonen av en mer slitesterk gummi som tåler mer varme, og aluminiumsfelgen som leder varme bort fra lageret resulterer ikke bare i hjul som varer lenger, holder formen sin lenger, og som du kan bruke mye lenger enn tradisjonelle rulleskihjul. Men, også i at varme håndteres på en helt ny måte, hvor varmen ledes bort fra hjuloverflaten, og samtidig bort fra hjullageret, og forsvinner ut i luften via de ventilerte aluminiumsfelgene.

Med FF sine rulleskihjul med V-spor og Shaved Edges tvinges du til å gå rett, de minimerer slitasje på kropp og utstyr, de gir økt stabilitet, og viktigst av alt gir dette deg bedre teknikk! Som en bonus får du også den gode, ekte skifølelsen!

Se våre rulleski og rulleksihjul med V-sporsteknologi: