Mikael Gunnulfsen var en av de første på FF Rollerskis

Mikael Gunnulfsen

Mikael Gunnulfsen vant den klassiske 15 kilometeren under den nasjonale åpningen på Beitostølen foran Johannes Høsflot Klæbo. Alt så ut til å gå på skinner for Mikael denne sesongen, før han var uheldig på en treningstur i vinter og brakk leggbeinet! Han har gått på FF Rollerskis i flere sesonger og deler her sine erfaringer og tanker rundt FF Rollerskis!

Fra belastningsskader til fin flyt

«Jeg går opp mot 350 timer på rulleski i året, og er derfor naturligvis opptatt av kvalitet i rulleskiene mine. Jeg har tidligere slitt med små irriterende belastningsskader etter all ristingen fra rulleskiene mot asfalten. Denne sesongen med FF Rollerskis har jeg ikke kjent antydning til disse problemene. Den flytende gaffelen demper store deler av sstøtende, og gjør at konsekvensen av å gå på dårlig asfalt blir sterkt begrenset. Veier av dårlig standard som tidligere har vært utenkelig å bruke på rulleski, ble plutselig helt nye ruter i min treningshverdag. Denne gaffelen er også med på å gi en liten svikt i skiene, noe som gjorde en stor forskjell for meg i skøyting. Skyvet var mye mer likt det jeg opplevde på snø, og gjorde at overgangen til snø ble mye lettere.

“Som å gå i spor på vinteren”

Når de første øktene på snø gjennomføres i oktober hvert år, blir jeg alltid overrasket over hvor lang tid jeg bruker på å få til klassisk diagonalgang. Jeg kjenner at den teknikken jeg må ha for å gå bra på ski, ikke er lik den teknikken jeg bruker på rulleski. Dette ville jeg gjøre noe med. Det jeg fant ut var at jeg brukte for mye energi på å finne balansen på rulleskiene. De gikk i alle retninger og selve frasparket handlet like mye om balanse som kraft. Da jeg prøvde FF Classic med V-spor, var følelsen en helt annen. Endelig gikk skiene rett frem, akkurat som i et spor på vinteren. Det gjorde at jeg heller kunne bruke energien på selve frasparket og kraften mot underlaget. Oktober denne sesongen var noe helt annet enn de foregående årene, for plutselig satt diagonalen med en gang.

God kvalitet

I tillegg har jeg nå gått en hel barmarksesong på rulleskiene, uten å bytte hjul. Vanligvis må jeg bytte hjul flere ganger gjennom oppkjøringen, men ikke med FF. Dette er fordi FF har mye større felg på sine hjul som igjen sørger for mindre varme gjennom gummien. Derfor slites de også mye mindre.»

Vår logo i full bredde og det Norske domene ffskis.no

Nyhetsbrev

Til alle som elsker rulleski. Vi fyller våre nyhetsbrev med nyttig info, gode tilbud og smarte tips og råd.

Vi spammer ikke! Les vår [link]personvernerklæring[/link] for mer info.