Få fart på treningen med Riktig Valg av rulleski og bindinger

Veiledning i Valg av Rulleski og Bindinger for Optimal Trening

Oversiktsbilde fra rulleskirenn i Italia. Alpene i bakgrunn
FIS renn i Italia. Forni Avoltri

Ulike Stiler og Modeller av Rulleski

Introduksjon til forskjellige typer rulleski og deres anvendelser.

Før du velger rulleski prøv å bli kjent med de ulike stilartene og rulleskimodellene. Det er viktig å ta seg tid til å bli kjent med de ulike stilartene og rulleskimodellene før du velger hvilke rulleski som passer best for deg. Klassiske rulleski med brede hjul og lenger stamme gir god balanse og stabilitet, noe som kan være ideelt for nybegynnere eller de som foretrekker en roligere treningstur. Skøyteski derimot, har større diameter på hjulene og en kortere stamme, noe som gir mer fart og krever en annen teknikk. Man må tenke på hva man trives best med av stilarter på vinteren. Det vil være en god pekepinn på ditt stilvalg.

Klassiske rulleski

Fordeler og egenskaper ved klassiske rulleski.

Klassiske rulleski kommer med brede hjul og lenger stamme som gir god balanse. FF-skis med demping er spesielt komfortable og skånsomme for muskler og ledd, og er et godt valg for alle som ønsker en ski-lik og flytende opplevelse. Rulleski er perfekt for de som ønsker en alternativ treningsform til løping eller sykling.

Sjekk ut våre klassiske rulleski modeller her

Skøyteski

Fordeler og egenskaper ved skøyteski, inkludert anbefalinger for mer spesifikke modeller.

Skøyteski har større diameter på hjulene og en kortere stamme, noe som gjør dem ideelle for de som ønsker å oppnå høyere hastigheter og enklere å manøvrere. Dette gjør det mer actionfylt og passer for den ivrige og utålmodige nybegynner. Den økte fartspotensialet kommer fra det reduserte friksjonsområdet på underlaget, mens den kortere stammen gjør det enklere å svinge og skifte retning raskt. Til hurtighetsdrag bør man se på vår Sprint ski som har ennå kortere stamme og raskere hjul. Denne typen er å anbefale som et tillegg i rulleski- parken heller enn som eneste da dette er en spesifikk treningsform.

Sjekk ut våre skate rulleski modeller her

Starter Guide for Nybegynnere på Rulleski

Råd og ressurser for nybegynnere, inkludert henvisning til tidligere artikler.

Da anbefaler vi at du sjekker ut vår tidligere artikkel hvor du kan lære mer om hvordan du kommer i gang med denne spennende aktiviteten.

Les artikkelen her for nybegynnere på rulleski.

Slik kommer du i gang

FF skis med demping

Fordeler med demping på FF-modeller og anbefalinger for både nybegynnere og erfarne.

Rulleski fra FF har fulldempet ramme som er komfortable og gir sikkerhet og god kontroll, passer spesielt godt for nybegynnere, men også for erfarne skiløpere som går lengre økter.

Skal du trene til Birken for eksempel? Fulldempet ramme og V-spors hjul er det optimale treningsverktøyet! Mer om V Pro Classic.

Dempingen bidrar til å redusere belastningen på kroppen. Fulldempet ramme er i både FF V Pro Classic og FF Pro Skate. For de som begynner å trene med rulleski kan man oppleve spente muskler fordi man strammer gjennom hele sykluser, mens mer erfarne skiløpere her vil ha tryggheten til å slippe opp. Det er viktig å ikke gi opp! Rulleski er super trening som passer på hele kroppen og med en rulleski som gir god støtdemping unngår du skader og ubehag.

Velge Riktig Binding for Rulleski

Forklaring på forskjellen mellom NNN og SNS bindinger og deres betydning for ytelse.

Lær mer om forskjellene mellom NNN og SNS bindinger for rulleski. For å ta riktig valg av rulleski og bindinger er det viktig å forstå forskjellene mellom NNN (New Nordic Norm) og SNS (Salomon Nordic System) bindinger når du velger rulleski. NNN bindinger er vanligvis brukt på rulleski, SNS er et utgått system, men det er allikevel viktig å sørge for at bindingene passer til støvlene dine. Feil type binding kan føre til dårlig passform og redusert ytelse.

NNN bindinger er kjent for sin enkle design og pålitelighet. De er kompatible med et bredt utvalg av støvler og gir god stabilitet under trening. NNN er standard for bl.a Rottefella, Atomic og Salomon .SNS bindinger er å få tak i, men de er ikke lenger i produksjon fra leverandøren Salomon.

Salomon prolink binding til skate rulleski

FIS Samarbeid og Anbefalinger

Informasjon om FIS’ anbefalinger og betydningen av dette samarbeidet for kvaliteten på rulleski.

FF rulleskiene anbefales av FIS. Samarbeidet gjør at disse modellene nøye testet og godkjent av det internasjonale skiforbundet. Det betyr at de oppfyller høye standarder for kvalitet og ytelse. FF har rulleski som er anbefalt av FIS, og velprøvet av proffe skiløpere på FIS World Cup i en årrekke. Da kan du være trygg på at du investerer i et produkt som vil hjelpe deg med å forbedre ferdighetene dine og ta skrittet opp til neste nivå.

Fordeler ved å Bruke FF Rulleski for Trening

Gjennomgang av hvordan FF rulleski kan forbedre trening, teknikk, og forhindre skader.

Fordelene ved å bruke FF rulleski for trening. Dette er en trygg rulleski som gir god balanse og god følelse av kontroll. FF rulleski med demping er ideelle for trening da de gir en mer komfortabel og skånsom opplevelse for muskler og ledd. Dette gjør dem perfekte for alle som ønsker å unngå belastningsskader eller har sensitivitet i leddene. Den dempende effekten bidrar til å redusere støt og vibrasjoner, noe som kan være spesielt gunstig for å oppnå en god “flyt” i bevegelsene.

I tillegg til å være skånsomme for kroppen, kan FF rulleski også hjelpe deg med å forbedre teknikken din og øke ytelsen din. Ved å tilby en jevnere og mer stabil kjøreopplevelse. Med disse kan du fokusere på å finpusse teknikken din og øke farten din uten å bekymre deg for ubehag eller smerte. Dette gjør FF rulleski til et flott verktøy for både nybegynnere og erfarne utøvere som ønsker å ta treningen sin til neste nivå.

Oppsummering

Kort gjentakelse av hovedpoengene i artikkelen.

Artikkelen gir veiledning i riktig valg av rulleski og bindinger for en optimal trening. Den utforsker forskjellige stiler og modeller av rulleski, inkludert klassiske og skøyteski, samt viktigheten av demping og riktig bindingstype. Et sikkert valg ved å velge rulleski anbefalt av FIS for å oppnå høy kvalitet og ytelse.

Sjekk utvalget i nettbutikken

Ofte stilte spørsmål

Nøkkelord:

 • Rulleski
 • Bindinger
 • Optimal trening
 • Klassiske rulleski
 • Skøyteski
 • Demping
 • FF skis
 • Nybegynnere
 • NNN bindinger
 • SNS bindinger
 • FIS anbefalinger
 • Treningstips
 • Rulleskitrening
 • Rulleskiteknikk
Vår logo i full bredde og det Norske domene ffskis.no

Nyhetsbrev

Til alle som elsker rulleski. Vi fyller våre nyhetsbrev med nyttig info, gode tilbud og smarte tips og råd.

Vi spammer ikke! Les vår [link]personvernerklæring[/link] for mer info.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *